6 Nisan 2014 Pazar

Merhabalaar :)
Protein ağırlıklı bir haftanın ardından bize sebze ve detoks haftası yakışır dedik, ve ona göre bir liste hazırladık. İşte bu hafta uyulayacağımız diyet için, ihtiyaçlarımız..

Kahvaltılıklaar..


Domates, salatalık, maydanoz olmayan bir kahvaltı tabağımız yok! Ama tabaksız kahvaltılarımız var :) Bu hafta kahvaltılarda müsli ve ligth süt, portakal suyu, yeşil kahve, kayısılı form çayı tercih ediyoruz. Protein almak için yumurta, tat değişiklikleri için form zeytinleri tercih edebilirsiniz. Form zeytinler yağı ve tuzu azaltılmış doğal zeytinlerdir. Normal zeytin tercih ederseniz, yediğiniz miktara dikkat edin. Doymak için tam buğday ekmeği ile kahvaltıları tamamlıyoruz.

Ara öğünleer..
Ara öğünlerimiz bu hafta meyvelerden oluşuyor. Meyveleri hem kahvaltıda hemde ara öğünlerde tüketeceğiz. Muz, portakal, elma, armut, kivi bizim tercihlerimiz arasında. Bunun dışında ufak atıştırmalıklarda elimizin altında bulunmalı. Fındık, badem ve ceviz içerdiği yararlı yağlar dolayısıyla, azar miktarlarda da olsa vücudumuza günlük olarak girmeli. Eğer fındıktan cevizden sıkıldım diyorsanız çiğ kuruyemişlerinide tercih edebilirsiniz.

Sebzeleer..
Bu hafta uygulayacağımız diyette bolca sebze yemeği yapacağız. Brokoli, enginar, karnıbahar, pancar, patates, lahana gibi sebzeleri kullanacağız. Salatalar için domates, roka, maydanoz, marul mutlaka evimizde bulunuyor. Yemeklere renk ve lezzet katması için renkli biberler, taze soğan, havuç gibi sebzeleride kullanıyoruz. 

Etleer..
Bu hafta geçen hafta çok fazla et yediğimiz için, et çeşitlerini kıstık. Balık tüketeceğiz. Balık olarak tercihimiz genellikle donmuş olarak satın aldığımız somon. Evde depolama kolaylığı açısından tercih ettiğimiz somonun dışında salatalara katmak için light ton balığınıda tercih ediyoruz.

Baharatlaar ve Soslaar..
Bu hafta kepekli pirinç ve kepekli makarna kullanacağız. Sos olarak her hafta tekrar tekrar kullandığımız inanılmaz lezzetli light soya sosu ve nar ekşisini tercih edebilirsiniz. Ayrıca pul biberinde zayıflamaya faydalarını unutmayıp, yemeklerimizde kullanabiliriz..

Her gün yanınızda taşımak için SU almayı unutmayın!

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Bizler..

Merhabalar :) !
Bizler Gizem ve Pelin..
Diyet Günlüğümüze hoş geldiniz!

twitter facebook google plus Instagram
Follow on Bloglovin

Popular Post

!!!

Bize Katılın!

Bizi nereden buldunuz?

- Copyright © Diyet Günlüğümüze Hoş Geldiniz.. -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -