15 Şubat 2014 Cumartesi

Merhabalar :)

İlk haftanın diyetini uygularken bizim kullandığımız malzemeleri görebilmeniz için sizlere detaylı bir liste hazırladık.. 

Kahvaltılıklaar..
Diyet yaparken cildimiz de güzelleşmesin mi yani? Yeşil Çay

olmaz içmem derseniz.. alternatif olarak.. Doğadan Soğuk Çay.

Çay içmeyenler için; ligth süt ve kahve de tabiki tercih.

Kahvaltıda protein için; ligth peynirler ve yumurta bulunduralım.
Biz şahsen tam buğday ekmeğini komşu fırından alıyoruz, fakat vakit bulursanız Gizem'in hazırladığı tarifle kendiniz evde hazırlayın.. 
Corn flakes, evde bulunursa iyi oluyor.. Biz Nestle Nesfit tercih ediyoruz.

Ara Öğünleer.. 
Neler yemeyeceğiz ki ara öğünlerde.. işte başlıyoruz.
Special K'nın domatesli-naneli ve sade fesleğenli diye iki çeşit diyet krakeri var. En sevdiğim diyet krakerlerden biri.. Kesinlikle öneririm. Her türlü meyveyi ara öğünde yiyebilirsiniz. Bizler portakal, mandalina, armut, elma aldık. Kepekli grisini, eti form bisküvileri yada mavi yeşil ligth ürünleri de güzel ara öğünler olabilir. Diyet bir ürün olmasada, biz bol lifli eti burçak bisküvisini de kullanıyoruz. Activia yoğurtlarınıda ara öğünlerinizde tercih edebilirsiniz..

Sebzeleer..
Her salataya mutlaka domates, salatalık, maydanoz, marul, dereotu, limon, roka koyuyoruz. Biz bu hafta lahana, kabak, ıspanak, mantar, havuç, arpacık ve taze soğan, biber, kereviz, pırasa, patates kullanarak yaptık sebze yemeklerini. Siz de evdeki malzemelerinize göre yemeklerinizi hazırlayabilirsiniz.

Etleer..
Yağsız kuşbaşı, bonfile, kıyma ve tavuk için de gögüs gibi az yağlı etleri tercih edebilirsiniz. İlk haftanın son gününde listemizde balık var. 

Baharatlaar ve Soslaar..
Pul biber, kekik, çörek otu, çubuk tarçın, tane karabiber, nar ekşisi, elma sirkesi gibi yemeklere tat verecek sağlıklı katkısız ürünleri tercih edelim. Aynı zamanda ceviz, badem, kuru kayısı gibi metabolizmanız için gerekli yağları içeren ürünleri de tercih edin.

Vee bunun yanında.. 
Tarhana, bulgur, nohut gibi bakliyatlar gerekli olacak. Ligth yoğurt her zaman bulunmalı, her yemeğin yanında.. Akşamları içmek için soda, midenizi rahatlatmak için form çayı tercih edebilirsiniz.. 

Her gün yanınızda taşımak için 1 litrelik SU alıp, çantanıza koymayı unutmayın!

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Bizler..

Merhabalar :) !
Bizler Gizem ve Pelin..
Diyet Günlüğümüze hoş geldiniz!

twitter facebook google plus Instagram
Follow on Bloglovin

Popular Post

!!!

Bize Katılın!

Bizi nereden buldunuz?

- Copyright © Diyet Günlüğümüze Hoş Geldiniz.. -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -