13 Nisan 2014 Pazar

Merhabalar :)

8. hafta da protein ve sebze dengeli bir diyet bizleri bekliyor. İşte alışveriş listemiz.. 

Kahvaltılıklaar..
Bu hafta günde birer bardak yeşil çay, 
içmeyenler ligth süt,kahve ya da siyah çay tercih edebilir. Kahvaltılar da ligth peynirler ve yumurta bulunduralım. Vakit bulursanız Gizem'in hazırladığı tarifle kendiniz evde tam buğday ekmeğinizihazırlayabilirsiniz. Corn flakes, evde bulundurmakta fayda var. Bu hafta biznestle nesfi stoğunu bitirmeye adadık kendimizi :)

Ara Öğünleer.. 
Neler yemeyeceğiz ki ara öğünlerde.. Special K'nın domatesli-naneli ve sade fesleğenli krakerleri, bolca meyve ara öğünlerimizde olacak. Meyvelerden portakal, mandalina, armut, elma yemeyi planlıyoruzKepekli grisini, eti form bisküvileri yada mavi yeşil ligth ürünleri de güzel ara öğünler olabilir. Özellikle maci yeşil ligth'ın elmalı bisküvisi çok leziz!

Sebzeleer..
Her salataya mutlaka domates, salatalık, maydanoz, marul, dereotu, limon, roka eklemeye çalışıyoruz. Bu hafta lahana, kabak, ıspanak, mantar, havuç, arpacık ve taze soğan, biber, kereviz, pırasa, patates kullanarak çokça sebze yemeği yapmayı planlıyoruz. 

Etleer..
Yağsız kuşbaşı, bonfile, kıyma ve tavuk için de gögüs gibi az yağlı etleri tercih edebilirsiniz. İlk haftanın son gününde listemizde balık var. Balıklardan kolay bir tercih olduğu için somon aldık. 

Baharatlaar ve Soslaar..
Yemeklere tat veren pul biber, kekik, çörek otu, çubuk tarçın, tane karabiber, nar ekşisi, elma sirkesi ürünlerini monotonluktan kurtulmak için sıkça kullanıyoruz. Aynı zamanda ceviz, badem, kuru kayısı gibi ufak atıştırmalıklarda elimizin altında bulunmalı. Ayrıca tarhana, bulgur, nohut gibi bakliyatlar gerekli olacak. Ligth yoğurt her zaman bulunmalı! 

Her gün yanınızda taşımak için 1 litrelik SU alıp, çantanıza koymayı unutmayın!

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Bizler..

Merhabalar :) !
Bizler Gizem ve Pelin..
Diyet Günlüğümüze hoş geldiniz!

twitter facebook google plus Instagram
Follow on Bloglovin

Popular Post

!!!

Bize Katılın!

Bizi nereden buldunuz?

- Copyright © Diyet Günlüğümüze Hoş Geldiniz.. -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -