8 Şubat 2014 Cumartesi

Malzemeler
500 gr tam buğday unu
2 su bardağı ılık su
25 gr yaş maya
2 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı
Öncelikle un ve tuzu aynı anda bir kaba eliyoruz. Tuzun unun içinde karışmasına, maya ile direkt temas etmemesine dikkat edelim mutlaka. Ortasını bir havuz şeklinde açıyoruz. Ilık suyu ve mayayı ekliyoruz. Ilık suyu yavaş yavaş eklemeye dikkat edelim, bazen gerektiğinden daha az su alabiliyor un markasına göre. Hamur kulak memesi kıvamına geldiğinde üzerini nemli bir havlu ile örtüyoruz. Yaklaşık 45 dk kadar mayalanmaya bırakıyoruz. Hava almamasına dikkat edelim, hamurumuz kurumasın. İster bütün olarak, ister küçük yuvarlaklar halinde önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 35 dk pişiriyoruz. Dikkat edelim, hamur bütün olarak daha uzun sürede pişecektir.

Afiyet olsun!

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Bizler..

Merhabalar :) !
Bizler Gizem ve Pelin..
Diyet Günlüğümüze hoş geldiniz!

twitter facebook google plus Instagram
Follow on Bloglovin

Popular Post

!!!

Bize Katılın!

Bizi nereden buldunuz?

- Copyright © Diyet Günlüğümüze Hoş Geldiniz.. -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -