4 Şubat 2014 Salı

Malzemeler
3 adet patlican
1 adet kuru soğan
3 adet domates
3 diş sarımsak
2 adet dolma biber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kesme şeker
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı
Patlicanları pijamalı soyalım :) Patlicanları bir süre tuzlu suda bekletmekte fayda var. Sonra kızartmalık yuvarlak yuvarlak doğrayalım, tencerenin dibine dizelim. Dolda biberleri dikey dörde ayırıp patlicanların üzerine, soğanlarıda halka halka doğrayıp dolma biberlerin üzerine dizelim. En üstede halka doğradığımız domateslerimi dizdikten sonra, üzerine zeytinyağını dökelim. Kısık ateşte bunlar pişerken, sarımsağı dövüp biraz sulandırıp üzerine gezdirelim, kesme şekeri içine atalım, tuz ve tercihimize göre baharatlarımızı ekleyelim. Kısık ateşte, patlicanlar yumuşuncaya kadar pişirelim. Piştikten sonra buzdolabında ne kadar çok bekletirseniz, o kadar lezzetli oluyor bu şakşuka tarifi. Üzerine çırpılmış yogurtla servis edebilirsiniz.


Afiyet olsun!

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Bizler..

Merhabalar :) !
Bizler Gizem ve Pelin..
Diyet Günlüğümüze hoş geldiniz!

twitter facebook google plus Instagram
Follow on Bloglovin

Popular Post

!!!

Bize Katılın!

Bizi nereden buldunuz?

- Copyright © Diyet Günlüğümüze Hoş Geldiniz.. -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -