23 Şubat 2014 Pazar

Eveet..

Yediklerimizi, içtiklerimizi bir şekilde hallediyoruz da, egzersizlerden ne haber? 

Asıl bize en çok kalori yaktıracak şeyin egzersizler olduğunu unuttuğumuzu sanmayın. Vücudumuzun kilo verme esnasında deforme olmaması için, egzersiz yapmamız şart! Kendi adımıza konuşmamız gerekirse, çok uzun zamandır bu vücutlar egzersiz megzersiz görmedi :) 

Taytları giyip, spor ayakkabılarını da ayaklarımıza geçirince, bir de bilgisayarı karşımıza alıp, şöyle motive edici bir video açınca, arkadan da güzel bir müzikle, spor yapmaya kendimizi motive etmek için ilk aşamaları gerçekleştirmiş olduk. İkimiz de her türlü spor, hareket, faaliyetten hoşlanmayan insanlarız, itiraf etmek gerekirse :) Vücudumuz ham olduğu için, ilk haftayı basit yağ yakımına yönelik hareketlerle geçirelim dedik. 

Biz Ebru Şallı'nın "Ebru Şallı İle 21 Günde Yağlarınızdan Kurtulun" dvd'sini aldık. 



Egzersize yardımcı aletlerin elinizde bulunması motivasyon açısından önemli. Ama bunun dışında da dvd'de alet gerektirmeyen bir çok egzersiz bulunuyor. Dvd yaklaşık 1 buçuk saat sürüyor, ama içinde ilk günler için ağır bulduğumuz bir kaç egzersiz de yok değil. İlk 2 gün vücudumuzda ağrılar hissettik ama 4. gün yavaş yavaş vücudumuz da alışmaya başladı. Bu dvd'yi kime sorduysak ilk haftadan sonra etkilerini hemen gördüklerinden bahsediyorlar. Biz 7. günümüzdeyiz. Hala yapamadığımız egzersizler olmasına rağmen bir çoğunda vücudumuzun rahatladığını ve ilk günlere göre farkını fazlasıyla hissediyoruz. 


Egzersiz planımızı şu şekilde yaptık;
Çarşamba ve cumartesi günleri sadece yürüyüş yapıp vücudumuzu biraz dinlendirdik. Yalnız altını çizmek istiyoruz ki yürüyüş bile bizim için önemli bir aktivite :) Ortaköy'den yürümeye başladık, Bebek'e vardığımızda 45 dakika geçmişti.. Etrafa baka baka deniz havası alarak yürüdüğümüz için, gayet eğlenceli de oldu :) Diğer günlerdeyse egzersizleri kahvaltıyla ara öğün arasına sokmaya çalıştık. Bazen yarım saat, bazen 1 saat dayanabildi vücudumuz. Ama bu bizim devam etmemize engel olmadı. Mutlaka hareket ettik. Devamlılık bizim için en önemli şeylerden biri. Bir gün bile ara verdiğimizde vücudumuzun ertesi gün ne kadar zorlandığını, deneyimlerimizden biliyoruz :)

Yanınıza 1 litrelik SU almayı sakın unutmayın!





Kolay gelsin :)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Bizler..

Merhabalar :) !
Bizler Gizem ve Pelin..
Diyet Günlüğümüze hoş geldiniz!

twitter facebook google plus Instagram
Follow on Bloglovin

Popular Post

!!!

Bize Katılın!

Bizi nereden buldunuz?

- Copyright © Diyet Günlüğümüze Hoş Geldiniz.. -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -