23 Şubat 2014 Pazar

Merhabalar:)


2. hafta kaldığımız yerden devam :) Daha farklı bir listemiz var bu hafta. İkinci haftanın diyeti için gerekli olabilecek malzemeleri görebilmeniz için sizlere detaylı bir liste hazırladık..


Kahvaltılıklaar..
Kahvaltıda pek yaratıcı olunmuyor.. Ama biz elimizden geldiğince kahvaltıyı sıkıcılıktan uzaklaştırmaya çalışıyoruz.. Tam buğday ekmeği, şart. Bunun yanında bu hafta kahvaltılarımızda zeytin var. Tabi ki tuzsuz zeytin tercih etmek mantıklı bir karar olabilir. Bunun yanında peynirlerden ligth beyaz peynir, light karper peyniri, tulum ve hellim tercih ettik.. Hindi füme ve yumurta da kahvaltılarımızda mevcut.. Corn flakes de tercih edebilirsiniz kahvaltıda.. Nesfit'ten sıkılanlara alternatif olarak Form'un müslisini öneririz..
Ara öğünleer..
Ara öğünlerde bol bol meyve tercih ettik.. portakal, mandalina, elma, kivi.. Bunun yanı sıra fındık, badem, ceviz gibi çıtırları da unutmadık :) Ayrıca kepekli grisini de tokluk için önemli bir ara öğünümüz.. Sabah zeytin yemeyenler zeytinli-kepekli grisini tercih edebilirler :) Çok lezzetlidir.. Meyveli yoğurtlar her zaman elimizin altında bulunmalı :) Diyet yaparken Activia yoğurtlar çok işlevsel oluyorlar.. Tabi ki sade yoğurt da çoğu yemeğin yanında tercihimiz.


Sebzeleer..
Bol bol yeşil sebzelerden gittik.. ıspanak, pırasa, salatalık, maydanoz, roka, dereotu, taze soğan ile yemekler ve salatalar yapmayı planlıyoruz. Buna ek olarak domates, limon olmayan bir diyet listesi düşünemiyorum.. Mantarlı öğünler seçtik bu hafta aynı zamanda.


Etleer..
Her zamanki hikaye; kırmızı et, tavuk, ve balık. Kırmızı eti yağsız kıyma olarak tercih edip, köfte yapmayı planlıyoruz. Tavuktan az yağlı olduğu için göğüs tercihimiz. Balıktan somon ve bolca ton balığı içeren öğünler planladık..


Baharat ve Soslaar..
Bu hafta öğünlerimizde kepekli makarna, bulgur var. Sarımsak vaz geçilmez bir ilaç her şeyiyle o yüzden evimizde bulunmalı.. Baharatlardan köri ve tarçını sıkça kullandık.. Aynı zamanda nar ekşisi, elma sirkesi ve ligth soya sosu ile lezzet katmayı seviyoruz. Hem elma sirkesi detoks suyumuz içinde gerekli. Akşam yemeklerinden sonra soda, ve form çaylarınıda tercih edebilirsiniz..


Vee Detoks..
Detoks suyumuz için de bu hafta tane karabiber, çubuk tarçın ve karanfile ihtiyacımız olacak farklı olarak :)

Her gün yanımızda taşımak için 1 litrelik SU alıp, çantanıza koymayı unutmayın!

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Bizler..

Merhabalar :) !
Bizler Gizem ve Pelin..
Diyet Günlüğümüze hoş geldiniz!

twitter facebook google plus Instagram
Follow on Bloglovin

Popular Post

!!!

Bize Katılın!

Bizi nereden buldunuz?

- Copyright © Diyet Günlüğümüze Hoş Geldiniz.. -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -