6 Mayıs 2014 Salı

Saçlar bir kadının en önemli aksesuarı.. Bu aksesuarı doğru kullanırsak olduğumuzdan daha zayıf gözükmemiz mümkün! Peki nasıl? 

Farklı saç modelleri denemek hepimiz için bir zevk. Birkaç küçük ipucu ile bu zevki kendimiz için faydalı bir hale neden getirmeyelim ki? :) Uzun saçların çeşitlendirilebilirliği, kısa saçların şıklığı ve farklı olmanın zevki saç modellerinde gizli..

Peki hangi saç modelleri saklamak istediklerimizi saklamamızı sağlıyor?

Doğru saç modelini bulmamız için, yüzümüzü tanımamız gerekiyor. Alnımızın genişliğini, yanaklarımızın yuvarlaklığını yani yüz şeklimizi biliyor olmamız doğru saç modelini bulmamızda çok önemli.. 

Amacımız hep aynı, yüzümüz uzunlamasına oval olmalı ve boyu eninin yaklaşık 1,5 katı olmalı. Eğer öyle değilse bile -ki burada buluştuğumuza göre muhtemelen öyle değil- öyle gözükmesi için çabalamamız mümkün :) 

Tüm ünlü saç stilistlerinin söylemiş olduğu gibi aşırı kısa saçlar, yani boyundan daha yukarıda biten saçlar genellikle yüzümüzü olduğundan daha yuvarlak gösteriyor ve bizi amacımızdan uzaklaştırıyor. Bunun yerine yüzümüzü yanlardan kapatabilecek uzunlukta saç modellerini tercih edebiliriz..


Ama eğer benim gibi illa kısa saç kullanmak istiyorsanız, saçlarınızın ayrımının ortadan olmaması önemli bir detay! Biraz yandan ayrılmış olan saçlarımızın kafamıza yapışmadan sönük bir şekilde değilde, hacimle yüzümüze düşmesi gerekiyor. Saçlarımıza katlar attırarak hem salaş-dağınık hemde daha zayıf bir görünüme ulaşmamız mümkün! Önlerden uzun arkalardan kısa saç modelleri ile, yüzümüzü oval görünüme ulaştırmamız mümkün. 

Benim saçlarım arkadan boynumda, öndense çenemden 4 parmak aşağıda bitiyor. Saçlarımı biraz soldan ayırıyorum ve her seferinde ters fön ile kurutarak hacimlendiriyorum.

Saçların hacmini arttırmak yüzümüzün yuvarlaklığı gizlememiz de bize yardımcı olacak! 

Uzun saçlarınızı dümdüz kullanmak yerine Gizem gibi iri dalgalarla hacimlendirip, daha hareketli ve en önemlisi daha ince bir görünüme kavuşabiliriz. Bunu kim istemez ki? :)

Küt kesim kalın kahküller alnımızı kapatacak ve yüzümüzün boyunu olduğundan daha kısa gösterecektir.. Daha ince kesimli ve hafifçe yanlara ayrılmış olan kahküllerle hem kahkül şıklığına hemde daha oval bir yüze kavuşmamız mümkün! 

Ön perçemlerde katları tercih etmek, hem asla modası geçmeyen saçlara sahip oluruz hemde atkuyruğu-topuz gibi modelleri tercih ettiğimizde, yandan iki perçem saç modeline heyecan katacaktır! 
Hepinize sevgiler..
Pelin :)

{ 1 yorum... read them below or add one }

  1. Canım bloguna perma saç modelleri de ekleyebilir misin. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Bizler..

Merhabalar :) !
Bizler Gizem ve Pelin..
Diyet Günlüğümüze hoş geldiniz!

twitter facebook google plus Instagram
Follow on Bloglovin

Popular Post

!!!

Bize Katılın!

Bizi nereden buldunuz?

- Copyright © Diyet Günlüğümüze Hoş Geldiniz.. -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -