30 Mart 2014 Pazar

Merhabalar :)
1 haftalık moladan sonra 6. alışveriş listemizle karşınızdayız :)

Kahvaltılıklaar..


Peynir çeşitlerinden bu hafta, light beyaz peynir, light kaşar peyniri, lor peyniri kullanmayı planlıyoruz. Kahvaltıda tokluk hissi için her zaman tam buğday ekmeği ve doyarken protein takviyesiyle güçlenmek için bolca yumurta! Değişik tatlar için hindi füme yada jambon tercih ediyoruz. Tabağımızı renklendirmek için domates, salatalık, maydanoz evimizden eksik olmamalı.. Çeşit çeşit çaylar, kahveler yerine alternatif olarak taze sıkılmış portakal suyu ile güne güçlü başlayabilirsiniz. 

Ara öğünleer..
Ara öğünlerimizde bu hafta bolca meyve var. Meyvelerden portakal, tabi ki elma tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra kepekli bisküviler, kepekli grisinileri elimizin altında ani bir açlık krizine karşı mutlaka bulunduralım! Küçük atıştırmalıklar için ceviz, badem, fındık mutlaka listelerimizde karşınıza çıkacaktır. Ayrıca meyveli yoğurtlarda günümüze lezzet katıyor.

Sebzeleer..
Salatalar için domates, taze soğan, maydanoz, roka, limon ve diğer mevsim yeşilliklerini tercih ediyoruz. Marul, kıvırcık evimizden eksik olmuyor. Özlediğimiz bir lezzet olan patates bu hafta listemizde var. Sebze yemeklerine değişik bir tat katması için mantarda bulunduralım. Kabak, kereviz, ıspanak, patlican, havuç içeren yemekler yapmayı planlıyoruz. 

Etleer..
Bu hafta et bölümümüzde yok yok! Et her diyetin vazgeçilmezi. Ton balığını light alabilirseniz, faydalı olur. Tercihine göre balık alabilirsiniz. Biz somon tercih ettik. Kırmızı et ve tavuk her hafta listemizde yer alıyor. Kırmızı eti bonfile ve köfte olarak ve tavuğuda ızgara ve haşlama olarak yemeği düşünüyoruz. 

Baharatlaar ve Soslaar..
Kuru baklagil yemeklerini özlemiştik, bu hafta bir onlara uğrayacağız. Nohut, bulguru mutlaka kullanıyoruz. Sos olarak her hafta tekrar tekrar kullandığımız inanılmaz lezzetli light soya sosu ve nar ekşisini tercih edebilirsiniz. Eğer hazır soslara alternatifiniz varsa mutlaka bize de yazın! Akşam yemeklerinden sonra midelerinizi yatıştırmak için yeşil çay, form çayları, soda veya prebiyotik yoğurtları tercih edebilirsiniz.

Her gün yanınızda taşımak için 1 litrelik SU almayı unutmayın !

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Bizler..

Merhabalar :) !
Bizler Gizem ve Pelin..
Diyet Günlüğümüze hoş geldiniz!

twitter facebook google plus Instagram
Follow on Bloglovin

Popular Post

!!!

Bize Katılın!

Bizi nereden buldunuz?

- Copyright © Diyet Günlüğümüze Hoş Geldiniz.. -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -