16 Mart 2014 Pazar

Merhabalar :)

İşte diyette 1 ayı tamamladıktan sonra, 5. hafta için alışveriş listesi :)

Kahvaltılıklaar..
Bu hafta kahvaltılarda her güne değişik tatlar düşünüyoruz. Bu yüzden müsli, Nesfit, light süt, light yoğurt kullanacağız. Tabi ki tam buğday ekmeğini de eksik etmeyeceğiz. Bunun yanında içecek olarak çay ve kahve dışında, taze sıkılmış meyve suları deneyeceğiz! Çay içinse Lipton'un değişik bitki çaylarını kahvaltı soframıza katabiliriz.. Peynirlerden değişik olarak örgü peyniri ve eski kaşar ekliyoruz listemize. Bunun yanında tabi ki yumurtayı unutmuyoruz. Hindi fümenin dışında, tavuk jambonu deneyebiliriz bu hafta.

Ara Öğünleer..
Bu hafta ara öğünlerde bol bol sıvı tüketmeyi düşünüyoruz. Bunların en başında da light süt geliyor! Sütün yanında diyet bisküvileri tercih edebiliriz. Bisküvilerden Mavi-Yeşil'in light elmalı bisküvisini geçen hafta da söylediğimiz gibi çok seviyoruz. Bunun yanında limonlusunu da tercih edebilirsiniz. Metabolizmamız için gerekli olan kuru kayısı ve badem, ceviz, fındık gibi kuru yemişleri de ihmal etmiyoruz.


Sebzeler..
Bu hafta kış sebzelerini bol bol değerlendirmeyi düşünüyoruz! Enginar, karnıbahar, lahana, patates, ıspanak, patlıcan, pancar, kereviz ve brüksel lahanası kullanarak öğünlerimizi renklendireceğiz.

Etleer..
Bu hafta bol bol balık tüketmeyi düşünüyoruz. Sardalya, istavrit, hamsi ve büyük balıklardan da levrek olacak sofralarımızda. Her zaman tükettiğimiz, yemeklerin kurtarıcısı olan göğüs tavuk, bonfile ve yağsız kıymayı da unutmuyoruz.

Baharatlaar ve Soslaar..
Her öğünde rahatça tüketebileceğimiz bulguru her zaman listemizde bulunduruyoruz. Bunun dışında ıhlamur, ada çayı, kuşburnu gibi bitki çaylarını da kış aylarında bol bol tüketmeliyiz. İçine çubuk tarçını da ihmal etmiyoruz. Elma sirkesi ve nar ekşisini de salatalarımızdan eksik etmiyoruz!

Her gün yanınızda taşımak için 1 litrelik SU almayı unutmayın !

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Bizler..

Merhabalar :) !
Bizler Gizem ve Pelin..
Diyet Günlüğümüze hoş geldiniz!

twitter facebook google plus Instagram
Follow on Bloglovin

Popular Post

!!!

Bize Katılın!

Bizi nereden buldunuz?

- Copyright © Diyet Günlüğümüze Hoş Geldiniz.. -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -