6 Şubat 2014 Perşembe

Malzemeler

2 adet kereviz
1 adet havuç
3-4 adet arpacık soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet portakal

Terbiye için
1 yumurta sarısı
1 kaşık yoğurt
1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı
Kerevizleri ve havucu iri küpler halinde keselim önceden hazırladığımız limon ve unlu suya koyalım. Tencerede zeytinyağını hafif kızdıralım ve soyduğumuz arpacık soğanları atalım. Ardından suda beklettiğimiz kerevizleri koyalım. Tüm sebzelerin üstünü örtecek kadar su koyalım. İçine 1 tane portakalın suyunu sıkarsanız tadına çok hoş bir aroma katar. Tuz ve karabiber ekleyerek, sebzeler hafif yumuşayıncaya kadar pişirelim. Terbiyesi için yumurta sarısı, yoğurt ve limon suyunu pürüzsüz olacak şekilde çırpalım. Yemeğin suyu kaynadığında, kaynayan sudan biraz terbiyenin içine koyalım, ve ılıttığımızda hızlıca karıştırarak pişen yemeğe katalım. Kereviz yapraklarını da koyarsanız, aromasını çok güzel verir.



Afiyet olsun!

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Bizler..

Merhabalar :) !
Bizler Gizem ve Pelin..
Diyet Günlüğümüze hoş geldiniz!

twitter facebook google plus Instagram
Follow on Bloglovin

Popular Post

!!!

Bize Katılın!

Bizi nereden buldunuz?

- Copyright © Diyet Günlüğümüze Hoş Geldiniz.. -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -