- Back to Home »
- detoks , diet , diyet , diyet günlüğü , diyet patlican yemeği , diyet tarifleri , diyet yemekleri , fatcoaches , fitness , karnıyarık , patlican , tarif , tarifler , zayıflama »
- Kızartmadan Karnıyarık
14 Şubat 2014 Cuma
4 adet patlıcan
2 adet soğan
Yarım kg yağsız kıyma
3 adet domates
4 adet biber
Yarım demet maydanoz
Hazırlanışı
Öncelikle patlıcanları önceden ısıtılmış 200 derecelık fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim. Ayrı bir tarafta kıymayı ve ince ince doğradığımız soğanları yağsız bir tavada kavuralım. Kıyma suyunu salacağı için yapışmasına da engel olacaktır. Pişmeye yakın rendelediğimiz domatesleri ve ince ince kıyılmış maydanozu kıymanın içine katıp 2 dakika daha karıştıralım. Fırın tepsisine dizdiğimiz patlıcanların ortalarını bir buçak yardımıyla açalım. Yaptığımız karışımı içlerine paylaştıralım. Üzerlerine bir dilim domates ve biber koyarak renklendirelim. Fırın tepsisinin üzerinden bir bardak su gezdirelim ve 200 derecelik fırında suyunu çekene kadar pişirelim.
Afiyet olsun!