20 Şubat 2014 Perşembe

Haftanın ilk yarısı geride kaldı.. 


Bugün sabah bir değişiklik yapıp, corn flakes ve light sütle kahvaltıyı aradan çıkarttım. Nesfit'in meyveli olanlarını tercih ediyorum. Eğer sadesini kullanıyosam, biraz meyveli müsli'yle karıştırıyorum. Kuru meyvelerin corn flakese güzel tat verdiğini düşünenlerdenim :) 

Çok acele işlerim vardı onları halletmekle uğraşırken ne zaman 11 oldu fark etmedim bile. Evden çıkmadan çantama 2 kepekli grisini atmıştım, onları da yolda yedim. Midemin küçüldüğünü hissediyorum resmen :) Zaten bir şeylerle uğraşırken acıktığını anlamıyor insan.. vakit uçup gidiyor. Benim için yemek yemeği unutmanın en güzel yollarından biri, bir şeylerle meşgul olmak :)

Dışarıda olunca insan listeye uyamayabiliyor bazen, ama tabi bu işleri abartmak için bir bahane olmamalı! Öğlen yemeğinin saatini biraz geciktirdim ama Ramiz Köfte'den ızgara tavuk söyledim. Menüde tavuğun yanında pilav veriyorlardı, pilav koymayın dedim, akşam kendim yaparım zaten :) Hazır salata da söyleyecektim ama açık büfe salataları görünce hemen vazgeçtim. Kendi salatamı kendim hazırladım, zevkime göre seçtim. Açık büfe olması Ramiz Köfte'nin diyet yaparken iyi bir alternatif olduğunu gösteriyor :) Biraz turşu da aldım, ama çok da abartmamak lazım, tuz miktarları çok oluyor turşuların beni şişirmesin. Neyse öyle böyle öğle yemeği hallolunca işlerimin başına döndüm. 3,5 4 civarı marketten kayısılı Activia yoğurt alıp onu yedim. Hem tatlı ihtiyacımı karşıladı, hem de acelem varken benim için hızlı bir atıştırmalık oldu :)

Evden çıkarken mutlaka ve mutlaka yanıma aldığım 1 litrelik suyumu yoğunluktan içmeyi unutuyordum neredeyse.. Ama çantamdaki ağırlığı bunu bana sürekli hatırlattı. Taşımamak için nerdeyse hepsini bi seferde bitirdim. Olsun, su içmekte zorlanan bizler için bence bu da güzel bir hatırlatma yöntemi.. :) 

Eve geldiğimde akşam yemeği hazırlıklarına başladım. Domatesli, biberli, soğanlı bulgur pilavı yaptım. Sebzesini de bol koyunca, ana yemek gibi oldu, güzel de oldu :) Hafif salçayla da renk verdim, domatesin ekşiliğini aldı. Yanına başka bir yemek yapmaya gerek bile kalmadı. Bugün yoğurt hakkımı bol salatalıklı, sarımsaklı bir cacıkla kullanmayı tercih ediyorum! Salatalıkları rendelemek yerine küp küp doğramayı seviyorum, hem daha doyurucu hem de yemesi daha zevkli. Üzerine benim gibi seviyorsanız, pul biber, kekik eklemeyi ihmal etmeyin, çok yakışıyor :)

Dün takipçilerimizden biri akşam yemeğinden sonra akşam yemeğinden sonraki acıkmalara karşı olan zaafının nasıl üstesinden gelebileceğini sormuştu, bizim de en çok zorlandığımız konulardan biri olduğu için bir kaç şey söylemek istiyorum :) Akşam yemeğinden sonra bol bol su içmek, benim açlığımı yatıştıran en önemli şeylerden biri. Su mideyi çok şişirdiği için, yiyecek bir şey aramıyorum. Örneğin çay içmek beni çok zorluyor, çünkü insan yanında mutlaka tatlı bir şeyler arıyor :) Bir de kafamızı yemekten uzaklaştıracak aktiviteler bulmak da çok işe yarıyor. Ama baktınız dayanamıyorsunuz, bir salatalık atın ağzınıza, o kadar da zorlamaya gerek yok :)

Gayet doyurucu bir yemeğin üzerine, bir daha mutfağın oralarda dolanmadım. Hem sağlıklı, hem de az porsiyonla midemizi şişiren yemekler bu yüzden akşamları iyi gidiyor. 

Hoşçakalın!

Gizem

{ 1 yorum... read them below or add one }

  1. ben akşamları su içtikçe daha bile çok acıkıyorum valla yaa :(((( en iyisi yatıp uyumak :))

    YanıtlaSil

Bizler..

Merhabalar :) !
Bizler Gizem ve Pelin..
Diyet Günlüğümüze hoş geldiniz!

twitter facebook google plus Instagram
Follow on Bloglovin

Popular Post

!!!

Bize Katılın!

Bizi nereden buldunuz?

- Copyright © Diyet Günlüğümüze Hoş Geldiniz.. -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -